.

Rabu, 4 Januari 2017

BALA DATANG TERUS MENERUS





KABUR SAINS
Kau ni tt masih kabur sains. Isu banjir disember, kau bandingkan pantai timur dengan kl. Orang uttar pradesh kata macam bandingkan sekepal salji dengan seluar dalam, langsung takde kaitan. Nak cerita banjir terengganu, bandingkan la dengan taufan taiwan, barulah ada persamaan saintifik. 

Kalau nak cerita kota kl tak banjir tapi mendung matahari terlindung, bandingkan la dengan gempabumi new zealand, barulah pembaca sedar sains menyatakan sesuatu jisim yang amat besar bukan saja mampu melindungi sinar mentari supaya suasana mendung, serta mampu melindungi monsun timurlaut dari menerjah kl dan putrajaya supaya tak banjir, malah jisim yang amat besar juga mampu menyengetkan keseimbangan tectonic plate sekitar new zealand jika ia memijak tanah australia on BANJIR TANDA BALA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:35 PM



-------------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Issey2, takkan nak marah kat Allah pulok. Apa mu ni buduh piang. Kan banjir situ tiap2 tahun. Mu ingat kat london ka yg jarang skali banjir? Tak pun jempol yg kurang skali negri tu terima hujan? Takkan nk cakap bala kut sbb jarang hujan?

Tanpa Nama berkata...

Hoiiiiii apalah kauorg nie...Kalau negeri yg Ada ulama berstatus "world" itu namanya dugaan....Kalau negeri yg ada ulama haram makan Babi saja itu bala dari Allah....Sesiapa yg bernama Bala harap jgn ambil hati ye .....Kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Apa kebende nih ????

Tanpa Nama berkata...

Anty rose ngan bini dier holiday austolia ader earthquake ker kat new zealand?

Tanpa Nama berkata...

when it RAINS,
you need a TALL tree to DAMPEN the rain,
you need short bush to DAMPEN the rain further,
then it is DAMPEN again by the grass,
before being ABSORBED by the round,
before being channeled into the DRAIN,
before going into the RIVER!

short story:
tall tree = CUT
short bush = CUT
grass = no CUT, dey dun even wanna grow!
drain = BROKEN, damaged, neglected, full of rubbish, (man-made rubbish)
river = POLLUTED, POISONED.............i.e. MAJOR DUMPING GROUND!

in short,
EVERYTHING FAIL,
ENVIRONMENT PROTECTION = MAJOR FAIL
ENVIRONMENT LAWS = PLENTY
ENFORCEMENT = ZERO