.

Khamis, 8 Disember 2016

SUASANA MAKIN BAIK


BILA MADEY

SERANG NAJIB

INI BERITA

AMAT  BAIK


'Saya minta maaf, saya ambil ingatan Istana Negara milik Najib-BN'

08 Disember 2016
Bekas perdana menteri Mahathir Mohamad menganggap jemputan diterima menghadiri Istiadat Melafaz dan Menandatangani Sumpah Jawatan oleh Yang Dipertuan Agong ke-15 di Istana Negara tiada kaitan dengan mana-mana parti politik.
Sebaliknya tanggapan beliau itu meleset selepas undangan itu dibatalkan.
Beliau berkata telah menerima surat jemputan itu dan mengatakan persetujuan untuk hadir pada majlis yang akan berlansung pada 13 Disember ini jam 11 pagi di Istana Negara.
"Saya jawab bahawa saya akan hadir kerana saya anggap acara ini sebagai acara nasional yang tidak ada kaitan dengan mana-mana parti politik.
"Pada 6hb Disember, 2016 saya terima surat dari Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja yang menyebut:Dengan hormat saya menyusuli undangan yang dihantar kepada YABhg Tun dan memaklumkan bahawa undangan tersebut adalah dibatalkan.
"Surat ini bermaksud untuk mengelak sebarang kesipuan (embarrassment) jika YABhg Tun hadir pada hari dan ketika tersebut kerana Pejabat ini tiada menyediakan kerusi kepada YABhg Tun.”
"Rupa-rupanya acara negara adalah sebahagian dari politik parti.
"Saya minta maaf kerana membuat anggapan yang salah. Saya akan ambil ingatan bahawa Istana Negara adalah milik Najib dan Parti Barisan Nasional," ujarnya ringkas dalam satu kenyataan hari ini.
Pada Rabu Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja telah membatalkan undangan kepada Dr Mahathir Mohamad dan  Dr Siti Hasmah Mohd Ali untuk menghadiri istiadat lafaz sumpah jawatan Yang Dipertuan Agong ke-15 dan Timbalan Yang Dipertuan Agong pada 13 Disember ini.
Surat yang ditandatangani Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad itu bertarikh 5 Disember dan dialamatkan ke Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya.
Kedua-dua surat yang membatalkan jemputan untuk Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah dimuatnaik di laman web Marina Mahathir kemudian menjadi viral di media sosial sejak dua hari lalu.
AHLI PARTI

GEROMBOLAN

DAH KANPIUS

MAKIN KACAU

MAKIN LARAU

INI PETANDA

AMAT BAIK

---------------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ini najib kepala dah senget.. rosmah perut kembong dah 7 hari tak berak.. najib juga yg kena korek siapa lg nak buat kerja Kotor tu..

Tanpa Nama berkata...

SAPUMAN PAKAI KOPIAH sudah macam SIRUL

Apa sudah jadi

Ada MAGIK BON BON ke

Ada BON BON ??????

Chabut..... Chabut..... Chabut......

Tanpa Nama berkata...

org akar umbi dah tak caya pada presideng baju. merah putih...pemimpin pelapis dpt projek mewah yg sokong madiba msia...nak beli tiga juta ahli...ada susah... tak cukup 2.6 kena jual semua...petronas jual...tanah jual...air jual...tnb jual...astro jual...hospital jual...keretapi jual...jambatan jual...atas nama pelaburan....insentif pelaburan...cina DAP Msia musuh utama....cina komunis pelabur pelancong pengusaha kah kah kah...selagi pejuang zorro rompak atas alasan agama bangsa...mampooos kah kah kah

Tampoi mari berkata...

Pelik lah malaysia ni...kita sediakan kerusi mengikut berapa orang kita jemput. Tapi dah jadi biul pulak...kita jemput orang mengikut bilangan kerusi pulak. Dah nak mampus ke kakitangan istana ni. Nasihat aku jangan cari pasal dengan rakyat...sedangkan rakyat tak kacau kamu!!!!!!!