.

Jumaat, 9 Disember 2016

KARI BIAWAK TERBAIK





BIAWAK TAK ADA DI MALAYSIA
aku ikut sunnah Rasul saw. kalau Nabi saw tak makan biawak tu. aku pun tak makan. Nabi saw kata baginda tak makan sbb haiwan tu tak ada ditempat baginda. aku guna alasan yg sama juga.

aku tak makan haiwan tu sbb biawak tu tak ada kat tempat aku - Malaysia. knp org Islam Malaysia makan? Nampak tak alasan yg Nabi saw beri? HAIWAN TU TAK TERDPT DITEMPAT BAGINDA... on BIAWAK IS GOOD FOR YOU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/16

MASOK KOMANDO SEMUA MAKAN 
Uztaz dan Mat Seban Jais , Jakim atau mana mana jambamtan agama TAK berani. Siapa kata Biawak , ular , kokodil ( buaya lah) dan babi hutan TAK boleh dimakan? 

Sesiapa yang penah masok angkatan tentera dan terutama nya pasukan komando.. Apa apa jenis binatang yang dapat di tangkap dalam hutan ialah dinner time Gwa nak challenge mana mana uztaz dan mat seban berTaliban.. Tak bolih makan?...mampuslah kommando kita ya? on HUKUM MAKAN BIAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/8/16

----------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

jangan susah hati bang .....kalau kau nak makan juga, tak perlu tanya lebai, tak perlu tanya tok imam .....tepok dada tanya selera ....tibai je lah.....tak de sape boleh larang....nak kunyak taik sendiri pun boleh.....tak de hal....kah..kah..kah..kah..kah..!!!!!!!!!!!

panglimo potaseh berkata...

Kito tahu yg tohan jadikan wilayah untuk sosuatu kaum nonggok. Arab ado wilayahnyo, koling dibonuo koling, negro kek aprika. Cam tu gak binatang .. babi china goma, molayu suko potai, koling sangat suko montodarah biawak.

Tanpa Nama berkata...

Semasa training sertai beret hijau - GGK (Komando Elit)
Bukan nya komando polis .Tapi komando Beret Hijau yang tulen.
Masuk hutan dan paya dengan sebilah parang sahaja.
Mesti tangkap dan jerat apa apa benda yang bolih ditelan.
Sijil Halal dan logo Halal ni tak laku semasa demi survival.
kera , biawak, siput , kokodil? ,tikus , ular , ulat , katak , cicak dan termasuklah
binatang yang disebut lembu kaki pendek.
Anda teka lah apa dia tu Lembu Kaki Pendek...
No, bukan nya Ibrahim Pendek.
Dapat jerat binatang besar bermakna Gala Dinner .
Lagi best kenyang dan lebih Gala dari lembu wagyu dan daging Kobe yang dimakan oleh MO1 dan FLOM

Tak ada mana mana tok haji , mat serban ketat atau jabatan agama yang beri amaran.
Janji bolih dimakan untuk kenyangkan perut, ni penting.
Hampar , sebab hutan kami tiada Bewak Dhab.
Halal dan haram tu tak penting, janji hati mulia , tugas dan survival.

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT,

Mau Tanya sikit bolehkah?

Bewak di Malaysia haram sebab makan bangkai? dan bewak arab halal sebab x makan bangkai?

Kalau macam tue , saya mau carik teloq bewak nie, mengeram sampai menetas. Lepas tue bela bewak nie sampai besaq.

Saya bagi makan makanan yang halal yang ada chop dari Jakem dan bagi mandi dengan air 30 juzuk.

Jadi bewak saya akan menjadi halalkan.. Bolehlah kita buat nasi biryani bewak atau bewak masak merah. Boleh jugak bukak kedai makan bewak.

Apa pendapat Tuan TT?

-rebellious monkey-