.

Khamis, 15 Disember 2016

AKIDAH MELAYU TERGONCANG









BILA NAK

DITANGKAP?

JENAYAH CINA

INI IALAH

MENIPU NAJIB

PERDANA 

MENTERI 

MELAYU ISLAM

MENIPU BANI

MELAYU

MENIPU PARTI

KETUANAN 

MELAYU

BODOHKAN

BANI MELAYU

INI KEJAHATAN

JENAYAH BESAR

CHINA TEMBAM

KENAPA MASIH

BEBAS BILA

NAK DITANGKAP

Saman DoJ diteruskan, permohonan keluarga Jho Low ditolak


LOS ANGELES: Usaha Amerika Syarikat (AS) untuk menyita kira-kira AS$1 bilion (RM4.42 bilion) aset didakwa diperoleh menerusi penyelewengan dana 1MDB diteruskan meskipun mendapat bantahan daripada saudara mara Low Taek Jho, individu yang dikaitkan dalam skandal itu.
Hakim persekutuan di Los Angeles pada Isnin memutuskan ahli keluarga Low, atau lebih dikenali sebagai Jho Low, tidak boleh campur tangan dalam tuntutan saman kerajaan AS untuk menyita aset milik ahli perniagaan Malaysia itu.
Tuntutan saman itu termasuk kepentingan dalam EMI Music Publishing Group bernilai AS$100 juta, jet Bombardier AS$35 juta dan kepentingan dalam Hotel Park Lane di New York (AS$380 juta).
Bagi menentang tindakan AS itu tanpa kehadiran Low, seramai 4 saudaranya, termasuk bapa dan abangnya cuba menggantikan pemegang amanah dari Switzerland yang enggan menentang pelucutan hak aset itu.
Menurut keluarga itu, pemegang amanah itu memaklumkan mereka bimbang dikenakan liabiliti jenayah jika terbabit dalam perkara itu.


MANA PERGI

PENASEHAT

NAJIB ROSMAH

CHINA TEMBAM

INI TELAH

GONCANG IMAN

AKIDAH 

BANI MELAYU

-----------------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Anak beranak dia jahat juge la yea... Nape gi tuntut duit seleweng... mangkok ayun punya jho lo...

Teringat mase dolu, maso kocik2.. member2 yg konon gengster tu, bile dah salah, dah kalah balik ngadu kat mak.. suruh mak dia dtg marah2 kito.. amik balik la selipa curi kek masjid.. tp jho lo, bebilion nie.. mati togak pun susah nak kumpul nie..

Padan muko, amerika rolling la duit tu, ko tengok jo la.. kerajaan msia dah mulo ansur bayar tak interestny tu...

Tanpa Nama berkata...

Kan muka macam ABANG ADIK tuh

Kalau KULOP sudah buang , TETEL tak ada lagi tu kira SAUDARA

Mana boleh usik ABANG ADIK

Biasa lah

Apa apa pun boleh MAGIK

KARUNG MAGIK pun ALAMAK jadi BEWAK

Ini pulak MAGIK BILYON BILYON

COBAANNNNNNNN..............

Tanpa Nama berkata...

Mahu tak mahu terpaksa dibiarkan bebas. Klu tangkap dan dakwa di mahkamah nanti banyak dia sembur cerita ttg 1mdb, habislah najib dan rosmah. Yg melayu2 bongok turut sama bersubahat

Tanpa Nama berkata...

ini cina tebam yg paling power & untouchable . syabas penyamun berlesen . buat apa nak kalut dgn mangkuk ni kalau kepala penyamun cakap yes sahaja dah settle dari awal.